sobota, 1 września 2018


Wrzesień, czyli... jesień? 
Prawie tak. Tak, tuż tuż. 
Już za chwilę. Już...

Pora dojrzałości, obfitości i zbiorów.
U mnie od kilku dni intensywnie pachnie grzybami. 
A dzisiaj, konkretnie, tartą z kurkami i tymiankiem.  
Pychota!!! 

4 komentarze:

  1. Ależ zapachniało :-) I składniki w miseczce piękne i produkt gotowy smakowity. A co jeszcze do niej 'idzie', ser? śmietana? Poproszę o przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. To praca zespołowa, mnie przypadło w udziale przygotowanie farszu, czyli wyprawa do lasu, zebranie i przygotowanie (w tym przesmażenie z cebulą) grzybów oraz przyniesienie z ogrodu tymianku. Oddzielnie zostało przygotowane podłoże, czyli kruche ciasto i masa jajeczno- śmietanowo-serowa do polania.

    Nie pamiętam już skąd był przepis, ale znalazłam coś podobnego na stronie kuchnialidla.pl
    https://kuchnialidla.pl/tarta-z-kurkami

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Głównie o masę do polania mi chodziło. Zaglądnęłam na podany link i mam proporcje, dziękuję Ci serdecznie, będzie niedługo uczta chociaż może nie z kurkami ale z grzybami na pewno.

      Usuń
  3. A u mnie na tapecie pomidory i dynia:)

    OdpowiedzUsuń