piątek, 30 sierpnia 2019

Rydze. Rydze z szałwią. Rydze z szałwią i czosnkiem na maśle. Rydze przyprawione. Rydze zjedzone.

4 komentarze:

  1. Szałwii ci u mnie dostatek, czosnku takoż ale rydzy ani, ani. Ani w lesie ani na ryneczku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Raz mi się trafiły w tym roku, na rodzinnym siedlisku... ale można chyba gdzieś dostać grzybnię(?) Rydze lubią podłoże piaszczysto-trawiasto-sosnowe.

      Usuń
  2. A jeśli już przy nalewkach jesteśmy to w tamtym roku robiłam też z rydzy - typowo zdrowotna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, to ciekawe, czytałam o kurkówce, ale że rydze też można... hmmm... na to bym nie wpadła.
      Dziękuję za inspirację :)

      Usuń